donderdag 26 april 2018

Mag de dramaqueen in mij u even iets meedelen?

Pippa Pants - Emma & Mona


Ik ben iemand die probeert om met beide voeten op de grond te blijven staan. Ik probeer altijd eerlijk, doch tactvol, mijn mening te geven. Sommigen durven zelfs al grappend te beweren dat ik wat te veel mannelijke hormonen heb... En mijn glas..., dat is bijna altijd halfvol.
Maar gisteren heb ik liggen bleiten, mannekes! Echt waar! Een vrouw die haar maandstonden heeft, is er niets tegen! Erger nog... ik bén een vrouw die haar maandstonden heeft én die daarbovenop het volgende te verwerken kreeg:


Kei enthousiast was ik! Maar echt: zóó gelukkig!
Mijn eigen stoffencollectie... de droom kwam uit! En die reacties! Zo lief allemaal...!
Allee, die twee voeten op de grond... dat mocht je dus héél even met een korreltje zout nemen. Soit!


Ga je je kind halen van de boerderijklassen... sta je stil in de file en zie je dat er een mailtje is binnengekomen waarop je al even zat te wachten... van de fabrikant. (Tussen haakjes: het is mijn zoon die op dit moment de smartphone bedient!)
Dat de leveringsdatum van mijn stoffen een maand (Ja, inderdaad! Een M-A-A-N-D!!!) was opgeschoven wegens problemen in de productie! Dat wil je dus niet te lezen krijgen, he!

Ik hou me sterk, verbijt mijn tranen en frustraties en luister aandachtig naar de boerderijverhalen van dochterlief. Over kei schattige kippen, stinkende zwijnen (maar wel brave) en heksenprotten (do not ask!). Thuis doe ik nog rustig het nodige uitpakwerk en zet ik alvast een eerste wasmachine op.
Na het avondeten en huiswerk neemt Meneer Kersjes het hier over.

En dan... laat ik ze gaan! De tranen! En bleiten dat ik doe! Mijn oh zo lieflijk gezicht, ahum, verandert in dat van één van de bandleden van Kiss, mijn mascara hangt letterlijk tot aan mijn lippen!
Moet ik nu alles afblazen? Is dit het nu? Is heel mijn campagne en dat jaar loopbaanonderbreking voor niets geweest? De moed is even ver te zoeken.
Een goed stuk chocolade later besluit ik mijn laatste restjes mannelijk hormoon bijeen te rapen. Ik haal eens diep adem en haal terug de realist in mij naar boven...:
Ik kreeg véél positieve reacties. Niet alleen via de sociale media, maar ook van mensen die me een mailtje stuurden of die me even persoonlijk aanspraken. Met mijn stoffen had ik dus ergens iets losgemaakt bij mensen.
Bovendien is het gemis aan tof jongensgerief groot én is de collectie eigenlijk geschikt voor alle seizoenen. Mijn Nijlense vriendinnen (ook ondernemende en pientere madammen met wat te veel mannelijk hormoon (Sorry dames, het is echt als een compliment bedoeld!)) zijn het eens.
Ze geven me nog even een shot onder mijn kont et voilà: la nouvelle Mademoiselle Cerise est arrivée! Het is de eerste tegenslag in een lang proces. Daar ga ik mij nu toch niet door laten doen zeker... Ik ga mij toch niet laten kennen en opgeven?
Dus bij deze STEEK ik mijn borst weer vooruit, VEEG ik mijn tranen weg (en verwijder de mascara met make up remover) en DURF u te vertellen, onbeschaamd: "Ze zullen wat later zijn die pareltjes van mij... maar, ik beloof u plechtig... ze zullen het wachten waard zijn!"


39 opmerkingen:

 1. That's the spirit ! Deze collectie zal het wachten waard zijn ! straf dat je dit aandurft, you go girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anneke Janssens26 april 2018 om 10:33

  Oohh... Ik zit dagelijks tussen te veel mannelijke hormonen en probeer serieus wat tegengewicht in de schaal te werpen door roze accenten in mijn/ons leven toe te laten. Ik wens je een waanzinnige verkoop en een fabrikant die eigenlijk deze shot onder zijn kont verdient! Veel succes en kop op, komt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! Ik zal de 'shot onder de kont' opsturen met een schoon strikske errond!
   Kwestie van er toch een beetje tact aan toe te voegen! ;-)

   Verwijderen
 3. Zo een superuitdaging !!!! een maandje wachten zal het zeker waard zijn ....
  Mag ik nog even vragen welk patroontje je gebruikte voor de prachtige schortjes op de foto bij dit bericht ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is de Pippa van Emma & Mona. Ik heb die wel een beetje versmald en ik voegde bij ééntje zakjes toe.

   Verwijderen
 4. Eens goed bleiten kan deugd doen he! Ge moet eens weten hoe dikwijls ik al in een negatieve bui gestopt ben met mijn ateljee, hahahaha! Een dag later bezie dat je dat allemaal weer helemaal anders, dat gaat bij jou niet anders zijn ;-) Eens dat de collectie er is zullen wij allemaal nog eens wat extra reclame voor u maken zodat je dit in no time vergeten bent! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. That's the spirit, ik koop ze toch hoor, ook al zijn ze later 😉 want mannengerief dat is zeldzaam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Successen zijn er zelden zonder tegenslagen. Ieder met een succesverhaal heeft wel hier of daar een tegenslag gehad. Wanneer het bij je past en je hart er warm van wordt dan komt het allemaal dik in orde! Vertrouwen is de boodschap 😉. Ik wens je alvast heel veel succes met jouw nieuwe collectie en vooral jouw nieuwe loopbaan 🌞

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, Veronique! Ik heb er weer het één en ander van geleerd, he. Dat is ook iets waard!

   Verwijderen
 7. Nu is dit echt balen...balen...balen...maar ens je stoffen er zijn ben je die achterstand vlug vergeten. Wij kijken spannend mee uit naar al die jongenstoffen en vooral, KNAP DAT JE DIT AANDURFT! 🍀 👏 👍

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ergste dat ja kan horen als je een jaar hard gewerkt hebt, is dat een 'derde' partij waar je geen controle over hebt, roet in het eten gooit. Maar een maand is maar een maand. Dat komt echt allemaal wel in orde, en denk nu gewoon aan de dag dat je je stofjes in het echt te zien krijgt, zo'n leuk vooruitzicht! Een maand is zo voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, zoals 'Roger' het altijd zo goed zegt: "Wat je zelf doet, doe je meestal beter...!"
   ;-)

   Verwijderen
 9. You go girl,
  de stofjes zijn zo leuk dat is het wachten wel waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het liefst van al kocht ik die mooie stoffen van jou vorige week al, of zelfs vorige maand! Maar ik ben er zeker van dat ik ze volgende maand nog even mooi ga vinden, en ze nog steeds heel graag ga willen kopen! Dus ik kijk ne keer boos naar degene van de productie en ik wacht geduldig (met een kleine pruillip welliswaar) nog een maandje om dat moois te kunnen verwerken tot toffe t-shirts en leuke zomerjukjes 😁

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ach wat irritant, hele campagne opgezet en alles :( Nou ja. Geduld. Misschien een beetje rust pakken voor het weer/echt losgaat?!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, een maandje is niks, daar verlies je geen klanten door meid ;)
  Kop op, borst vooruit, en doorgaan!
  Yes you can!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zei vandaag nog: waar is die maand april nu ineens naartoe? Een maand vliegt, echt! Komt helemaal goed. En tegen dan krijgen we bijna ons vakantiegeld, extra budget! 😉 Tegen dat het zover is, post ik nog wel terug wat IG foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ocharme neen toch, ik kan me zo jouw machteloos gevoel voorstellen! Maar ik weet ook....neen ik ben zéker dat ze het wachten meer dan waard zullen zijn. Het zijn pareltjes, stuk voor stuk. En daar gaat deze jongensmama heel blij mee zijn! 😘

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo’n mooie reeks shortjes! Proficiat met je eigen stoffencollectie! Zo knap!
  En, absoluut niet fijn, zo’n uitstel. Ze gaan wel op tijd zijn voor de echte zomerse outfits, zoals die vrolijke shortjes hierboven.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh dat is echt dikke kak! Maar zoals hierboven al gezegd: ne keer goed bleiten en op een maand gaat het inderdaad niet komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. "Eind goed, al goed" zegt men toch? Erin blijven geloven hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Spijtig natuurlijk, maar het komt wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat moet k*t geweest om dat nieuws te slikken maar je hebt misschien nog nooit zo uitgekeken naar je volgende maandstonden ������ en hup daar zijn je stofjes ������ komt goed, we geloven in je �� de zussen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Natuurlijk wil je dat alles vanaf dag één soepel verloopt, maar dat is meestal niet zo. Straks als je collectie binnen is en na een goede sale kun je er hopelijk om lachen. Klanten die je vertrouwen zullen je als je goede service levert en eerlijk bent trouw blijven. Veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ooh, ik begrijp je frustratie! Een maand lijkt lang nu, maar zal zo voorbij zijn. En wij kijken nog meer halsreikend uit naar die mooie stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik ben er zeker van dat de collectie het wachten waard is, absoluut! Moet je niet aan twijfelen, integendeel. Kop op, bedenk eens hoe snel een maand vaak voorbij vliegt ;-) En wie weet is die maand voor zoveel andere dingen uiteindelijk nuttig... Positief bekijken dus is de boodschap! It is worthwile having patience...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Maar toch, dat zijn geen tranen waard hoor meid! Allee, ik snap je teleurstelling, maar als ik zo even nadenk, ik ken weinig... oké geen ... naaiende vrouwen die ZONDER stof zitten momenteel, dus we kunnen echt nog wel een maandje langer wachten. We zullen ondertussen andere stofjes opnaaien, zodat er nog meer plaats komt voor jouw collectie :D

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Amai, gij hebt uw tranen dan nog lang kunnen inhouden die dag! Dat alleen al vind ik bewonderenswaardig! Ge moogt uw gevoelens ni wegrelativeren,... het is gewoon k*k als heel de lancering door derden niet zoals gepland door kan gaan. Maaaaaarrrr.... uw collectie ziet er zó ferm uit, dat wij allemaal wel ff kunnen wachten. Bovendien hebben we zo nog even tijd om de eigen voorraad wat meer op te naaien zodat we volledig kunnen ‘losgehen’ als het zover is! Hartjes voor jou, Stephanie! Komt heeeeelemaal goed! 💪🏻💪🏻💪🏻

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ben benieuwd hoe het nu zit met de stofjes? Is het in orde gekomen?

  BeantwoordenVerwijderen