zondag 12 maart 2017

Spring 's in town! (En nog wat blabla over mijn nieuw speelgoed...)In mijn vorig bericht kon u lezen (en zelf vaststellen) dat mijn fototoestel echt volledig 'naar de zjanol' was! Ik ging dan ook meteen op zoek naar nieuw speelgoed!
Laat een skireis, waar je 's avonds wat tijd hebt om rustig het internet af te schuimen, daar nu ideaal voor zijn!

Ik begon te surfen...  Ik zocht naar nieuw, tweedehands, binnen België, buiten België,... tot mijn vader opperde of ik zijn toestel niet gewoon wou lenen (lees: laat het bij u thuis liggen en als ik het nodig heb, kom ik het wel eens halen!). Zo'n aanbod kan je toch niet weigeren...!
Nu moet ik zeggen dat ik tijdens mijn zoektocht ook op ander interessant gerief botste... Tegenwoordig kan je mini studiosetjes voor huis-tuin-en-keuken-gebruik aan redelijk ça va prijzen vinden.
Ik kon niet aan de verleiding weerstaan! En nadat ik wat info had ingewonnen bij Tine van Compagnie Fotografie en Isabel van Bel'Etoile, hakte ik de knoop door.
Ik ging voor een set van Bresser (BR-2240) die ik via Coolblue bestelde.
Ik koos deze website, omdat ze ook tweedekans-producten verkopen. Een tweedkans-product is een product dat door een klant werd teruggestuurd of omgeruild. Het werd door Coolblue gecontroleerd en verkeert nog altijd in goede staat. Bovendien krijg je vaak nog 24 maanden garantie.
En omdat we dan toch bezig waren bestelde ik ook een achtergrondsysteem van Falcon Eyes en een achtergronddoek in mat vinyl van Bresser.

Ik ontving het pakket al de volgende dag en toverde de winkel dit weekend om tot fotostudio.
Bij deze de eerste resultaten (nog verre van perfect, ik zit nog volop in de 'aha-dient-dat-daarvoor?!-fase')!Genoeg gezwam over mijn nieuw speelgoed... laten we het ook even over de naaisels hebben!
Half februari ging ik met een boel dames op naaiweekend in Westmalle. Ik naaide daar 3 rimpelrokjes met taille-elastiek. Het rokje hierboven, gemaakt uit een prachtig meloenenstofje van Stoffenmie, maakte ik ook in een grotere maat voor de grote zus. De stof was in een mum van tijd uitverkocht, maar ik heb goed nieuws: er is nog een schitterende roze variant te verkrijgen waarin ook wat goud is verwerkt! Ook de licht roze taille-elastiek komt van bij Stoffenmie.
De T-shirt is een smalle Billie. Ik maakte hem wel wat meer meisjesachtig door het model wat te tailleren en de mouwen te hertekenen tot pofmouwtjes. De stof, in een zalig mooi roos, vind je hier.
De applicatie maakte ik zelf met de cameo. De flex is van prima kwaliteit. Je kan hem online verkrijgen via Stickits.


Het andere rokje dan... Het is een kopie van het vorige, maar dan in een ander stofje: Cherryflower. Ik ben echt verliefd op deze print! De grijsblauwe kleur is helemaal in deze lente!


Stof en elastische tailleband:
Stoffenmie

Flex:

Patroon T-Shirt:
Billie - Zonen 09

Patroon rokje:
Mina Dotter

Stoeltje:
Kringloopgeluk

Kussen:


7 opmerkingen:

 1. Nieuw speelgoed is altijd leuk he! Wat een kei toffe naaisels ook :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Kodak is hier al maar inderdaad rest voor goeie foto's is soms een gemis

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is even wat werk om alles op te stellen (en af te breken), maar ik vond mijn foto's toch al meteen een pak beter dan voordien...

   Verwijderen
 3. WoW, mooie naaisels en fotogereedschap, maar wat een schattig fotomodel! Heel belangrijk om de kleertjes goed te showen , u nog een catwalk......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n koddige rokjes zeg! Alles over het fotogerief is redelijk chinees voor mij maar het klinkt allemaal wel supercool!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh wat een mooie naaisels en zo zalig, je eigen fotostudio

  BeantwoordenVerwijderen