vrijdag 23 januari 2015

Tutorial: GSM-zakje ... voor pietjes-precies!

Tutorial gsm-zakje | gsm zakje naaien | gsm hoesje maken | GSM zakje maken | gsm hoesje maken

Binnenkort is het lente en dan zijn ze er weer: de communie- en lentefeesten! Ook ik kan er dit jaar niet aan ontsnappen. En naar goede gewoonte vragen alle feestvarkens om bij te leggen voor een groter cadeau. Bij ons was dat vroeger sowieso een FIETS!
Maar tijden veranderen... Kinderen van tegenwoordig vragen een tablet of smartphone!

Nu stop ik mijn geld altijd graag in iets origineels. Daarom wou ik voor het feestvarken van dienst een GSM-zakje maken. Na wat googelen en Pinteresten vond ik niet echt iets naar mijn zin.
Dus besloot ik zelf aan de slag te gaan!
Voor mezelf had ik deze versie al eens gemaakt.

Niet zo slecht, maar deze keer wou ik een hoesje waar je zowel aan de binnen- als buitenkant geen naad meer zag, met een frisse uitstraling én leuke details. Ik geeft toe: ik wou nogal veel...

Ik maakte een eerste versie: zakje in voeringstof + zakje in buitenstof,  zakjes in elkaar schuiven, naaien en keren. Boy was I wrong! Het misbaksel trok langs alle kanten scheef, er liep van alles mis met de naden,... Enfin: het trok op niks!
Dus besloten we om het anders aan te pakken. Ik foefelde en experimenteerde wat met restjes stof tot ik plots het licht zag!

Ik fotografeerde elke stap en maakte er een tutorial van!
Enjoy!patroon gsm zakje

Het resultaat is een netjes afgewerkt zakje!
Omdat het mijne een geschenkje is voor een meisje, naaide ik nog een bloemetje volgens haar methode. Ik verkleinde het patroon wel een aantal keer.
Ik hoop dat het feestvarken er blij mee zal zijn!


Stof + paspelband: www.stoffenmie.be


                     


                      

                  

1 opmerking: