donderdag 10 november 2016

Een jurk voor prinses deugniet!

Ons nummerke drie... het is me er ééntje!
In september mocht ze starten in de kleuterschool. Tijdens week 1 toonde ze haar klasgenootjes enthousiast hoe je je koekendoosje kan vullen aan de toiletkraantjes om er vervolgens mee te spelen op de speelplaats. Tijdens week 2 overschilderde ze zorgvuldig de pas geverfde klasmuur van de juf met een prachtig kunstwerk! Tijdens week 3 hield ik mijn hart al vast... wat zou het nu weer zijn?!

Gelukkig bleek de 'ik-zal-de-juf-eens-testen-fase' voorbij te zijn, voorlopig toch, al blijft het een kapoen! ;-)
En zoals het een echte kapoen betaamt, blijven nieuwe kleren niet lang heel... Herkenbaar?



De nieuwe kousenbroek (die dus niet lang 'nieuw' bleef, omdat mevrouw letterlijk op grote voet leeft en haar tenen zichzelf dus gewoon door het voetgedeelte duwen...!) was een onderdeel van een outfit die ik eind september naaide op naaiweekend. Samen met een aantal toffe andere madammen vormen we 'Let's Stik Together.' (Bij haar kan je er af en toe ook wel eens iets over lezen!)

Ik maakte er voor mijn kleine prinses deugniet een roos kleedje met bruine accenten.
De stof met zacht roze kleur is gewoon een oud laken uit de kringloopwinkel.
Ik gebruikt het bovenstuk van de 'Just Knot It' en zette er anderhalve cirkelrok aan. Wanneer ze ronddraait waaiert de rok helemaal open (en daar is ze zó blij mee!).
Een cirkelrok vind ik doorgaans niet mooi op de heupen 'hangen'. Door anderhalve cirkelrok te nemen en deze bovenaan te fronsen, creëer je meer volume en dat vind ik mooier.
Alleen het omzomen van zo'n rok is een heel jobke!

.


Zijn er nog die wel eens op naaiweekend gaan? Vertel!

maandag 7 november 2016

Theo in tricot.

In mijn hoofd zit ergens een lijstje verscholen... een lang lijstje... een lijstje dat non-stop groeit met 'things to sew'.
Eén van die 'things' was een Theo in tricot, een idee dat ik bij haar spotte.
Toen mijn oudste vroeg of ik voor hem iets wou maken in dit stofje uit de winkel (deze week heb je trouwens nog 20% korting op alle stoffen!), weerklonk een 'Aha!' in mijn hoofd.

Ik paste het basispatroon van de smalle Theo aan door het 3 cm te verlengen en de schoudernaden naar voor te halen. De mouwen versmalde ik naar de mouwrand toe.
Ik knipte de stof en liet het project even aan de kant liggen... mijn naaimachine begaf het namelijk halverwege! (Mijn eigen schuld, by the way... ! Ik had het maar wat vroeger moeten binnen doen voor een onderhoudsbeurt!)
Ik ging langs bij deze geweldige naaimachinewinkel en nog geen week later liep mijn Pfaff weer als vanouds.
Ik werkte de Theo af. De zoon was content, mijn naaimachine nagekeken én ik kon iets uit mijn lijstje wegvinken! Een win-win-winsituatie als het ware!

Theo in tricot


Ik voorzag het borstzakje en de schoudernaden van een rode paspel in tricot. Ook bij de mouwboorboorden en knopen ging ik voor rood.
Een borstzakje waarbij de stof koppig in de andere richting loopt en die ene witte knoop maken het hemd helemaal af!

Theo in tricotTheo in tricot

Theo in tricot